Wednesday, April 23, 2008

Slanga Inggeris

Hello, this is posting "suka-suka" je. Empty blabbering....Picture above has no connection whatsoever with this post. Me likey the dress je. Very santai, and cooling. And slimming.
Do u guys tengok 8tv quicke tu ke? yg ada beberapa host bercakap-cakap in between programmes. ada minah sorang ni, yg kurus, gelap-gelap kulit sikit and gigi dia jongang sket tu? If bahasa dusun keningau gigi jogang kami terma kan sebagai gigi "ompong". Menyampah dengan dia.Sangat bingit dan bibiran kalau berckap. I don't understand di mana komersil valuenya. Somehow, I think sure adalah bapa atau saudaranya di bahagian Human Resource di 8tv tu. that's why dapat jadi host. Suara dia sangat nyaring.sure i will cepat-cepat change channel bila si gigi ompong tu muncul!
Dan ada lagi yang satu host ini yg cakap english over btl dengan slang englishnya.sgt over!!!! Sebagai contohnya, dia announce rancangan "Ugly Betty" sebagai "Ugly BeDDy!!!!!!! terlampau la bah jua org putih slangnya!!!!

2 comments:

wanaryani said...

ya bah...c gigi ompong tu...bising mun becakap...c wan kalau dangar tarus d tukar nya jua....c ompong atu mun becakap baik pun lucu...ia ketawa-ketawa...indapun lucu...namanya ku rasa c Rina bah tu...mamaknya kerja d RTM!!!

whimsical said...

heheheh oooo patutt lah.ada juga link nya rtm dan 8 tv kan.punya lama suda i memendam perasaan pasal si ompong ani! nasib baik ada org yg memahami