Monday, March 31, 2008

ABP 2007



Ada tengok ABP2007 last night? I think generally it was ok, soooooo much better than Anugerah Era. the hosts kak ogy and azura, memang ada kalnya agak over but overall they did make me laugh. Persembahna pun agak ok I rasa, except si atilia tu, apa ke bende nya.....patut pakai lipstick ada color sket (very lah d lina hangat with brown lipstick), padahal aku sugka sgt dgn atilia ni, i think she has great voice, maybe anuar zain's song too big for her kan.



But si bob AMAZING!!!!!!!!!!!!! dan Anuar Zain, I'm so falling in love with him!!!!!!!!!! so sos sos sossoss ooooooooooooooooooooooo GOOD!!!! Si Siti for opening act, me likey, lawa dia menari (agak besar juga ya bhgn punggungnya) but with siti, dengan mukanya boleh cover kecacatan lain. Ning baizura for closing aku suka as well, mcm kylie minogue kan. But what the heck with the black labah-labah with mouth mask!!!!! Initially ok lah, but banyak kali si labah-labah hitam menerpa berlari ke pentas, nasib baik si ning tidak kena langgar!!!!



BUt yg PALINg entah hapa hapa, si Mayfirst lah!!!!!! bapa angkat si sofea!!!! BTW, Dynas looks sooooo good kan!!!!!! si pasha (aku menyampah), si faouziah ghous kesian langsung tak digambar dan appear di skrin.



Si kak Liza hanim, which by the way, lawa sgt dengan kurus dia kan (aku mau kurus macam liza hanim!!!!!!)_\ memang merdu lah suara but tolonglah,,,,.....kenapa banyak sgt mimik muka nya tu, sampai i terpaksa tutup mata to enjoy the song otherwise lalai aku menengok cebikan mukanya tu.



The otai rockers ok lah, i expect more from them, apa guna buang masa kasi himpun 5 org setakat 1 lagu ja. but si amy search and ramli sarip juga lah angkat. Aku kurang berkenan yg part akhir yg semua mengilai mengikut kekuatan suara masing-masing...aku tak paham.



Bahagian presenters, tolong lah, the best aku rasa geng Fauziah Latiff, sangat very the academy/oscar gitu kan, taka ada lawak2 bodoh or kata-kata merapu, terus ja announce ...."calon-calon bagi kategori.........". Itu baru lah Kelas!!!



Ok itu ja pendapat 2 sen i.....hehehehe

4 comments:

wanaryani said...

ya bah..c liza hanim tu...aku pikir aku sorang saja perasan terlampau mimik mua nya atu...aku pun tutup mata inda mau tingu mukanya...sora bestlah....c siti??? bahunya basar sudah kan??? & c ajura & singa betina tu terover banyak kan.....Bob & anuar the best!

fabmom said...

tapi tetap juga nda melawan HELIZA !. speechless!

min said...

ala aku tak tengok la semalam, bapak mertua ku dok tengok CD Anuar Ibrahim, boring betul..by the way Val, ada kaitan ka bowl bunga biru tu dgn rancangan semalam tu ?

whimsical said...

heheh min, tak ada kaitan langsung..heheheh saja untuk cuci mata heheheheh