Wednesday, October 22, 2008

Cravings....

'm craving for durian now. Bukan betian ya. Craving for hot sweet lemak durian pooridge full of coconut milk, for durian wajik, ice cream durian, durian chocolate eclairs, swiss roll durian, and fresh fresh DURIAN!!!!

A few urban legend stories about durian. There is no middle way relationship with durian, either u hate it or love it. Thats it. There are many urban legends associated with this durian.My father used to tell us kan that one must know the dos and donts when eating durian. The donts usually are fatal. Make u napatai one! Durian is a very heaty fruit and so very very rich. The main donts is NOT TO CONSUME DURIAN WITH ANY ALCOHOLIC DRINK.
Bapa aku bilang ada org di Keningau dulu makan durian, minum tapai dan makan kuyuk, tarus mati!!!! Tiada ampunan! I don't know, mati ketulahan makan kuyuk atau rangka lah kan.
Moral of the story - jgn rangka la makan durian.Berpada-pada lah aku dengan my cravings kan...wakakakakakakakakaak!

8 comments:

Lab papa said...

Bahapa makan kuyuk eh? kamah juak atu.

Tapi durian sadap ehh...tuwut kan ati kan ku tanam nganya pukuk durian sini

whimsical said...

au memang kamah makan kuyuk!!!!kesian lagi kan!!!!jgn tah kita bercerita pasal makan kuyuk sini, karang mati ku kena spam dengan pencinta binatang.tapi aku memang inda setuju pasal konsep memakan tu lah.banyak lagi binatang boleh makan kan heheheheh.

Shabbymom said...

eeerrrr....makan kuyuk...kalagi jua tu kan....sudah tah durian & arak panassss....makan kuyuk lagi....tambah tah panas badannya...atu tah mati kan.....sudah tah buduh...rangka lagi bah tu....temahah.....

whimsical said...

hahahahahahahhahahaahaha astaga sakit perut ketawa membaca komen komen!! memang rangka dan temaha!!!hahahahahahahahahahahaha!

Anies Azeera said...

hahaha..saya pun tersengih-sengih baca the komens.

Dulu..., first time pregnant I was told that nda buli makan telampau banyak durian, but memang lah kerangkaan yang tiada batasan makes me buat-buat lupa. Makan berabis bah..

A week after my baby was born, keluar semua tu rashes, mata dia pun nda boleh buka, banyak tai mata cos panas.. I tell u, insaf serta merta bah me. Now if I eat durian, memang hati-hati tu.

IsaiahEzra said...

wakakakakakak...macam lesson of learning Brunei language ja ni...

btw very interesting!!

Val Aziz said...

inda pa bah..ada jua penawarnya kan..minum aing garam dlm kulit durian atu..

fabmom said...

..banar jamu tu hesitant, minum aing dalam kulitnya..
atu buduh banar tah makan durian jan kuyuk..
bukan saja arak tau, minum coke lepas durian pun not advisable juga..