Friday, February 6, 2009

Zaman Kegelapan!

Today's post is way out from the ordinary "flowery" theme. Tried not to be affected by the country's political upheaval but just couldn't ignore it. Benci aku!!!! Agak membari kabak kabak juga keadaan yg berlaku di Perak sekarang ni. Apakan juga pikiran manusia ni ah, temaha! Gila kuasa juga semua manusia. (I am so "langu" now kan - nagging mcm si babu babu) Org lain di dunia sibuk membincangkan how to revive the world economy, tapi kita malar berebut kuasa!!!!! Padahal kalau ekonomi jatuh dan negara jadi bankrap, apa lah dapat? Aku takut betul kitani jadi mcm negara-negara jiran, when the people are fed up with the government, the possibility of people power emerging and thus cause the country to be in a worst state. Takut aku kalau ada riot ka, pembunuhan ka, etc ka. Mati lah kita di sini!
Ini lah ketamakan manusia tahap maksima. Membari ijap kan nafsu kitani manusia ni, power is so very addictive. Seriously, kalau ada peperangan, aku mau balik ke Keningau dan jadi petani ja! (Harap-harap the peperangan jangan sampai Keningau ja lah!).
Dark spirits are looming over Malaysia. Let us not succumb to the evil forces. Let us all do our bit by praying so that good will defeat over evil. (Aku mcm priest pula kan bersyarah). Tapi serious ni, mari lah kita bersembahyang sama-sama. Apa yg berlaku di Malaysi ni kan, hanya boleh di overcome only by going back to our faith in God. To let God handle things and ask for wisdom supaya kita dijauhi dari sifat tamak haloba manusia! Amen Sri & M!!!!!!!!!
(P/s Motif gambar bertemakan "there is light in the midst of darkness. Good will overcome evil!"!!!!!!!! ngam kan lilin ku!).Wakakakakakakkakakakak!

5 comments:

Janet said...

I'm with you you sista! Semangat kau Whimsy! Hahaha!

Val Aziz said...

serious oh..but ya bah..

Shabbymom said...

ya bahhhh....telampau tamahah...sampai banyak katak berlumpatan d Perak!!!!!....gila babi semua tu!!!!!!....usin punya pasal....maruah pun tergadai!!!!!!...sialan, bajingan & hanjeng kan politik malaysia ni!!!!!!

TAKBIR!!!!!!

fabmom said...

bikin malu kan...stupid tahap babun!

whimsical said...

hahahahhahaha garang garang o pencinta politik!!hahahhahahahahahaha