Tuesday, February 17, 2009

Nia's




Nia had been pestering for cakes for ages. So finally, manage to muster the strength to "improvise" and assemble cuppies for her to sell at her school. Easy peasy je. Gambar is in ascending order. Dari end finish sehingga kepada bahan mentah.




Hasil jualan si Nia (based on harga budak sekolah rendah, RM0.60 per piece) adalah sebanyak RM14.60 (24 biji sold out). Lau Pan Yang in the making....


7 comments:

Val Aziz said...

ini mini program usahawan muda ni..and 60 sen is the best price in sabah for these cuppies! It looks sooooo chocoliscious..

Anies Azeera said...

.... bagus ni ada program usahawan muda & bagus juga idea menaruh chocolate di atas kek tu, mimang memberi liur kepada budak-budak sekolah.

fabmom said...

lau pan yang! tahniah! balik modal ka tu RM 48? x apa la for a gud cause..mesti c nia kesiokan..

Shabbymom said...

waduhhhh.....lau pan yang tah ia kununnnnn!!!!!....tapi mimang membari teliur kan cuppies mu ani!!!.....balik modal kah?

Anonymous said...

patutla semua orang dalam pic blog ni gendut2, pemakan lemak yang paling berusaha dalam abad ini.

IsaiahEzra said...

wah, trus me lapar o nampak ni malam2..yummy... Psst!! my aunt wimsi ni terrer buat lulian cheese cake also!but memang betul2 dia buat la.

hehehehe...hint tu supaya ada cheesecake this wekend

whimsical said...

Jahat o komen si Anonymous ni.Tidak pun dia baca the story dia komen mcm mulut hanjeng.wakakakakakl