Thursday, May 14, 2009

Hasil Sipitang

Went for site inspection in Sipitang yesterday. Adadada cuaca punya panas. Menahan hati ja I under the sun. Segala topi, aircond dan whatever protection pun inda boleh melawan sang mentari. The site is right in front of the sea, jadi teka-teka lah bagaimana kilauan the sea dan haba penyejatan air laut naik ke muka, badan, mata dan bumi bertuah ni kan.
Untuk mengubat badan dan semangat yg lemah oleh sang suria, I telah membeli-belah hasil pertanian di Sipitang dan Beaufort. Mewah juga hasil akak. Cuma inda matching la pemebeliaa tu kan wakakakaaka! I berjaya bershopping sakan avocado, bunga kantan (matching dgn avocado ka..hmmm) murah betul the bunga kantan 4 tangkai for RM1!, kalau di pasar Taman Jumbo, 2 kuntum RM1.50 o geng, Nenas, Limau Manis, dan mushroom. Dan kueh yg bujur-bujur warna cokelat tu, Kueh Bom aku beli di Restoren Sri Malaysia di Beaufort. Yg ni a "must buy", 'm obsessed with this kuih. Pasti akan ku tapau kalau limpas Beaufort ni. Aku tapau semua perasa - Inti Bawang + Udang Kering, Kacang Hitam & Kacang Tanah. Serious sedap esp kalau makan panas-panas! Tapi awas, kalau terlampau chapi-chapi mengigit kueh yg baru keluar dari kuali, pasti lidah akan terbakar.
Pengsan la si M dan Sri ni, menduga samada itu kah bahan-bahan yg akan aku bawa ke Teaparty kami this sat!
Gambar bawah, Sipitang punya clock tower, tapi jamnya inda ngam timing. They said skru dlm jam berkarat kena wap laut.
Take care u'ol.

5 comments:

Shabbymom said...

woii ging....kau mau bawa fruit salad or kerabu buah ni?....muskil aku!!!!!!...tapi tu cendawan kau mau masak apa?....tambah aku pining!!!!!!!

IsaiahEzra said...

wah, my pebret kuih jua tu!!
tapi mesti ada nasib bru dapt ni.pnah me & ebi tgu dulu, mau 2 jam a tapi dapat yg inti kacang tanah ja.

adui, beliur ni..heheheheheee

Anies Azeera said...

lamaaaaaaaaa betul sudah saya ndak makan limau manis tu. Macam teringin pula.

fabmom said...

kuih bah kan yg ditengah tu! aku pikir buah apa tadi? ya..gandingan yang aneh-aneh. tapi boleh tahan hasil tangkapan sehari.

Val Aziz said...

kalu kamurang p outstation tu bawa2lah PR sekali heheheh Pr pun suka kueh bom atu..