Saturday, March 7, 2009

Self Indulgence

Pesta Makanan sedunia (dunia Putatan) bermula lagi. Friday, took leave for pure self indulgence. A friend suggested to better take care of oneself. Jgn marah-marah and don't fret over matters (small or big). More so dengan pertambahan umur ku ini. I think bini-bini makin meningkat usia, makin cepat marah o kan. SO to avoid this sindrom, a new mantra is in order (mantra aku, S&M)...to nurture our regular self-indulgence session, be it food, exchanging funny sms, pendidikan jasmani (senaman), or to simply have a hobby. Inda boleh terlampau risau pasal orang. But to look into oneself and tak payah susah-susah memperbetulkan akidah org. Cewaaahhhh...theory....
Friday's self indulgence session started with a senaman session with shabbymom, then breakfast (ini yg lebih-lebih), then off for lunch with fabmom. Butter prawn memang nyaman, dan udang nya memang bagak. Tapi inda ngam be dangan dgn nasi. Paling ngam dengan garlic bread. Fabmom makan nasi ayam stim konon. Bida makanan nya, inda sampai hati aku mau taruh gambar ayam nya yg kering dan tak bermaya tu di sini. LOL kan M & S!!!! Then si Fabmom merumuskan our lunch session dengan mengorder mushroom soup. INi soup memang pass. Sedap! Cuma mangkuk supnya aku rasa mcm tampui kan.
Lawakan pemandangan Pantai Tg Aru. Tapi inda la kami duduk di kerusi di bawah tu. Yo Olo!!! pemandangan lawa tapi bahang panas nya ya ampun!!!! Bikin keluar migraine.


Have a restful weekend u'ols.

9 comments:

fabmom said...

good mantra - senaman, makan, ketawa dan jangan kacau orang!

Shabbymom said...

lol lol lol!....cuba u kasi ni mantra sama c pemarah tu dulu!!!!...aku rasa dia cuma bulih buat senaman jak tu kan!!! yg lain tu fail!!!!!!!

fabmom said...

senaman pun marah-marah tapi..lol!

Shabbymom said...

lol lol lol lol lol!!!!!!

Anies Azeera said...

terliur saya nampak tu butter prawn oh!!!

Luth said...

Haha siok ni blog, saya baca dan katawa saja...lama aku tida cakap tu "ya ampun" dulu kegemaran ku ni hehe..

Keep it up..I am drooling over the food and missing the beach so much!

whimsical said...

Fabmom, Shabbymom dan anies hehheheeh tq for u'ols punya komen komen lucu.I appreciate very much.

Luth welcome welcome, tq for dropping by. I really envy ur life in overseas o!!!Tq for sharing life di negara org.

Luth said...

Bah rajin2 tah mem-visit blog ku, I try to rajin rajin kasih update when time permits.

Aku pun suka tengok2 blog dari Sabah supaya aku tida ketinggalan ikut cerita di sana...and sikit2 boleh kasih ubat homesick ku.

Kita exchange link ah? Actually I first saw your blog from Aines´s blog, thanks to Aines hehe..

Luth

whimsical said...

heheheheh Luth, ngam kita ber link ah.