Thursday, March 26, 2009

Ole-ole dari Si Inak & Fay

Aku mempunyai kakak-kakak dan nieces yg generous..very very lucky me. Si Inak dan Fay (niece) baru balik dari Bandung. Malar dorang ke Bandung, dan mengkayakan ekonomi negara jiran. I used to tell my economics students that spending money outside our country is a leakage to the economic system and not good for negara tercinta...But kakak dan niece ku pula malar menyumbang kepada leakage tersebut...wakakakakakakak! But, di sebalik leakages tersebut, inda juga they forgot me here. Fay bought me a blouse kupu-kupu roses (gambarnya nanti i taruh after kering di jemuran), and Inak kasi beli selipar ala-ala selipar Jepun tinggi. Pass sudah si Inak membeli barang-barang. Dan aku sangat suka the carrier bag tempat the selipar. Kreatif betul org Bandung kan. The Bag pula yg I excited lebih2. Made of plastik (mcm karung plastik tempat isi gula) dan sangat luas, boleh di bawa ke gym atau Tamu Putatan. Very groovy.
Tapi agak menakutkan 2 biji mata tu kan! Mcm sentiasa melirik. I will think of something to cover the eyes. Mungkin aku akan bungkus the eyes with ribbons...will post on this assignment penutupan mata nanti...
'M very grateful for today....yipeeee

7 comments:

Anies Azeera said...

..waah cuti-cuti bandung lagi ka dorang? syok juga tu.

hehe.. memang a bit bikin takut lah the mata macam Ju On pulak!

Shabbymom said...

wahhh....lawa tu sepilar jipun!!!!...pandai sudah c inak kannnn!!!!...& tu plasitik bag tu...membari ijab kan.....mimang macam ju on!!!!!!

fabmom said...

waaaa!!!!! sioknya hadiah2 mu!!!! memang groovy!
eee..itu beg bah..imagine kalau malam2 kau terbangun nampak itu mata di atas meja...errrkkkk!!

IsaiahEzra said...

eeeeeee...I almost steal ur dat bag but aunty inak marah, ekekekekek...very unique & attractive kan?

ish! I must try to find dat shop nxt time I'm going there. :)

Lab papa said...

Whimsi, kasi lukis sunglass tutup tu mata hehehe :)

whimsical said...

bagus idea si labpapa o.Aku try nanti lukis sunglass pakai permanent marker pen kan..

Mama Tatana said...

Baru sia mau cakap haha...kasih pakai sun glasses on the eyes supaya tida manakutkan ...