Wednesday, January 7, 2009

Hari Perkelahan Ku

The tajuk very the karangan time sekolah rendah kan. It was ages ago that i visited pusat perkelahan di Keningau. Sungai Bunsit. The last time was in the 90s when i tagged along my sis, si nini membawa murid-muridnya ka camping. And it was a disaster for me. Slept in a camp (which should be fun coz that was the whole idea of a camping kan), but mengkali aku ter dapat kawasan tidur kawasan yg berbatu, so the whole nite i couldnt sleep, punya keras the batu! seriously my lemak-lemak tidak membantu -the batu mcm direct pi tulang! it was cold and wet.
So untuk menutup 2008, went to Sg. Bunsit. Ok juga lah. Had fun bermain di air dan berpelampung. The water memang sangat cold. But seriously, I totally look like penjual taufu o. malas ku my pics. Azam tahun 2009, (sudah aku kasi tau si sri apa azam I).



Ernah & Fay - Duyung Sg. Bunsit


Si Nowen model coca cola.


Nia bersusah payah mengayuh di air yg sedalam 1 kaki je.

Fay melangkah gagah mengankat makanan.

Pengusaian makanan sedang dijalankan. I think we ate more than we swim.


My pride and joy - bakul ku tapi inda muat makanan kami, yg banyaknya boleh feed an army.

10 comments:

Val Aziz said...

sangatlah bisai te white wicker basket...

fabmom said...

eee sioknya! mandi manda di sungai.. sengaja ka tu sign peace menutup muka? hehehe..

whimsical said...

au memang sengaja.bidaaaaaaaaaaa betul muka ku,seriously mcm cina penjual taufU!

Shabbymom said...

wahhhhh....bestnya mandi sungai!!!!!...tu pelampung mana kamu dapat ohhhh?....tayar sapa kamu ambil tu?

Lab papa said...

Looks really fun. Ya, those tubes sendiri punya ka atau ada pengusaha sana. Msuk dalam list sa ni bila balik nanti.

Anies Azeera said...

Syok juga kamu mandi sungai berpelampung..
Saya nda pernah rasa mandi sungai o, kesian kan.

..tapi, bakul tu juga lah ... ada kelas!

whimsical said...

hahahah labpapa.kalau dtg keningau, kasi tau ah.kami jadi tourist guide.

Anies, sejuk betul air sungai.ok juga lah. tapi mesti pakai selipar coz the batu sangat sakit.

sri the tayar ada bejualan sana. sewa lah. yg damit RM2, paling besar RM6. hahahahaha mesti pakai tayar, kalau guna pelampung swimming pool, sure meletup coz nipis.banyak batu batu tajam

IsaiahEzra said...

wakakakakakkak...mana pic yang kta dua trus tanggalam???

nika said...

Aya... jelos o sia tingu mandi-manda d sungai ni. Sia ni suka mandi sungai bah. Nampak betul ba kesiokan tu berendam. Balik Sabah mo bili ni baladar mo bawa balik kg mau berendam d Liidan.

Uncle Lee said...

Wow! Sure looks fun. I never tried that before...
Have a pleasant weekend, best regards, Lee.