Tuesday, September 29, 2009

Peteluangan di teratak Baking Projek

We went beraya at Min's. Memang hospitality Min & Zul adalah A++++. It was so good of them to entertain us. Zul and Cha sampai pi drive malam-malam pi cari kami di jalanan (ada confusion menunggu antara Tesco Ampang dan Tesco Extra)..Inda sempat aku ambik gambar makanan si Min (the rendang paru is really to die for..sangat nyaman! dan mee rebus seafood dengan kepingan oyster juga sangat aku suka!). Min and Zul's home is so sweet. Sejuk hati masuk rumah dorang (di bantu juga dengan aircond full blast kuasa kuda 3 power kan min). Her garden is amazing! Ada "green house" mini ala Return to River Cottage, ada lemon (yg kuning), grapes (real punya, bukan pelastik), green apple (ada buah but Min said sudah gugur), kepayas, huge juicy tomatoes dan beberapa herba melayu. Aku memang kagum lah. I like Min's mosaic kitchen wall.

Kath di bawah arca bunga morning glory si Min yg menyambut kedatangan setiap tetamu.


Min's Return to River Cottage. Ada bibit carrot, parsley dan beberapa tumbuhan org putih di sini ni.

Baking Project banner. I m very proud of another of my besties ni. She finally found her forte. Doing things tht gives her the maximum satisfaction and getting paid for it!

Rumah impian aku dan Kath.

Ini silly pic - aku paksa si Kath mengayakan klip topi yg baru di beli.

Perjumpaan my 2 kawan baik. Kath and Br. Ong.
Nanti i put hgambar pembelian ah. BUt tak banyak pembelian - banyak makan ja.

4 comments:

Val Aziz said...

Oh ya la..dream home..memang tgk pun menyejukkan..and tambah jeles lagi dengan skill Puan Rumah and the succesful garden!

fabmom said...

memang mengagumkan c baker min ni!

Min Bakingproject said...

Aduh, bikin malu la Val ko letak gambar green house aku yg tak menjadi. Siap dgn klip baju lagi tu.. anyway, thanx again for visiting and happy working ! Kirim salam sama Kath aaa, dia takde blog ke ?

Shabbymom said...

wahhhhhhh!!!!....aku sangat kagum ohhhhhh!!!!....rajin nya c min dlm sibuk2 berbaking...sempat jua ia bercucuk tanam kan....